Alles wat je moet weten over

Glad stucwerk

Alles voor die strakke look

Wat is glad stucwerk?

Glad- ofwel traditioneel stucwerk is het meest gebruikte en bekendste soort stucwerk. Het gips of cement wordt op een ambachtelijke wijze met de hand aangebracht op de wanden en plafonds. De oppervlaktes worden strak afgewerkt zodat deze klaar zijn voor verdere behandeling. Voor de verdere behandeling zijn er twee opties qua stuc: 

  • Saus en/of spuitklaar stuc
  • Behangklaar stuc

Bij saus en/of spuitklare stuc worden de muren en plafonds standaard wit opgeleverd, maar zijn saus- en spuitwerk klaar om desnoods verder gepersonaliseerd te worden in de door u gewenste kleur. 

Bij behangklare stuc zitten wat meer putjes en offenheden. Hierover wordt een behanglaag  aangebracht. De muur is dan helemaal klaar voor het behang.

Stucwerk en spuitwerk woonkamer
Stucwerk keuken ombouw
gladstuc

Waar wordt het veelal toegepast?

Mogelijkheden van glad stucwerk

Glad stucwerk is in principe overal toepasbaar. Hierbij moet wel gekeken worden naar de ondergrond waar op gestuct moet worden. Het kan in sommige gevallen zijn dat er meerdere lagen gestuct moeten worden wanneer de ondergrond van mindere kwaliteit is. We kunnen samen vrijblijvend bekijken of dit het geval is in uw situatie. 

Krijg er een gevoel bij

Inspiratie

Wil jij met ons
samenwerken?